Izvor: BSC Happy
25.01.2023 u 16:38
0

MINISTAR RUŽIĆ SA PETRINKOM I ŽIROOM: Značaj fizičkog i zdravstvenog vaspitanja dece i učenika

Ministar prosvete Branko Ružić održao je danas odvojene sastanke sa predsednikom Međunarodne federacije školskog sporta Lorentom Petrinkom i članom Izvršnog odbora Evropske federacije školskog sporta Olivijerom Žiroom.

Ružić i Petrinka saglasili su se o značaju fizičkog i zdravstvenog vaspitanja dece i učenika, a koji je, kako je naveo ministar visoko istaknut i u osnovnim ciljevima obrazovanja i vaspitanja.

Ministar Vučević obišao 72. brigadu za specijalne operacije: „Ne brinem za Srbiju kakve sjajne vojnike, podoficire i oficire imamo“(FOTO)

Ministar je posebno ukazao na odgovoran odnos prema zdravlju, a to je svakako i sport, istakavši da su program fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i školski sport zastupljeni i realizuju se u okviru škola samostalno, prema specifičnim interesovanjima učenika.

Sagovornici su postigli dogovor o zajedničkoj saradnji u pogledu usavršavanja kompentencija nastavnika fizičkog vaspitanja, kako bi zajedničkim snagama još više podstakli decu na veću fizičku aktivnost.

Ministarstvo prosvete

Ružić je u razgovoru sa članom Izvršnog odbora Evropske federacije školskog sporta Olivijerom Žiroom izrazio zadovoljstvo i čast što će Srbija biti domaćin Evropskog takmičenja borilačkih veština od 29. maja do 3. juna.

EPS SAOPŠTAVA: Nema povređenih ni velike štete u RB Kolubara – sigurno snabdevanje građana i privrede

Takmičenje će se, prema rečima Žiroa, održati u nekoliko gradova Srbije uz učešće nekoliko hiljada učenika.

Ružić je izrazio zadovoljstvo što će Srbija biti domaćin i u prilici da ugosti veliki broj ljudi koji će promovisati sport među učenicima i dodao da je sport najbolji način da se deca aktiviraju i pođu ispravnim putem kroz život, uz učenje pravih vrednosti kao što je odgovornost i disciplina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter