Izvor: bsc happy portal
27.02.2023 u 11:52
0

MINISTARKA KISIĆ PORUČILA: „Zdravlje naše dece je prioritet, a naša odgovornost da im to obezbedimo“ (FOTO)

Zdravlje naše dece apsolutni je prioritet svih nas zajedno, a naša odgovornost je da im obezbedimo sve uslove da budu zdravi, rekla je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ i izrazila zadovoljstvo što se u Srbiji beleže pozitivni trendovi kada je u pitanju broj rođene dece.

Ona je na otvaranju 55. poslediplomskog tečaja posvećenom pedijatriji rekla da joj je drago što je skup posvećen najmlađima i očuvanju njihovog zdravlja, te da veruje da će razmena iskustva, novih naučno-istraživačkih saznanja i ideja stručnjaka u mnogome doprineti unapređenju zdravstvene zaštite dece, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Dejan Urošević

ZAVEJANA NOVOVAROŠKA SELA: Na planinama i do dva metra snega!

-Deca su naša budućnost i najvažniji deo društva, njihovo zdravlje i sigurna budućnost zavise od svih nas zajedno i zato je neophodno da sve svoje aktivnosti usmerimo ka njihovom boljem i sigurnijem detinjstvu -rekla je Kisić.

Ona je naglasila da je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ ustanova od izuzetnog značaja za zdravstvenu zaštitu dece, na kome rade renomirani pedijatri, koji su, kako kaže, čuvari zdravlja naše dece.

Dejan Urošević

POČEO JE VASKRŠNJI POST: Period uzdržavanja od gneva, loših misli i dela

Ministarka je istakla da je izuzetno ponosna što Republika Srbija, sa svim svojim pronatalitetnim merama, beleži pozitivne trendove kada je u pitanju natalitet i da su novi podaci, prema kojima je u januaru 2023. godine rođeno više od 550 beba u odnosu na januar prošle godine, obećavajući.

-Imamo naznake pozitivnih trendova novorođene dece kod nas, nadamo se da će da nas bude više, da nam se više dece rađa, a da to ne znači da će biti više posla za vas- rekla je Kisić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter