Izvor: Tanjug
21.02.2023 u 10:33
0

MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ PORUČILA: U pravosuđu se dešavaju tektonske promene – još 20 podzakonskih akata

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas na konferenciji posvećenoj reformi pravosuđa da se u toj oblasti dešavaju tektonske promene sa ciljem jačanja vladavine prava i to kroz uspostavljanje nezavisnog sudstva i samostalnog tužilaštva.

Popović je istakla da promene Ustava u oblasti pravosuđa i nedavno usvojen set pravosudnih zakona građanima donosi pravni ambijent u kojem će moći da ostvare svoja prava pred pravosuđem koje će biti lišeno političkog uticaja.

-Pred nama je veliki rad u narednih godinu dana, treba doneti više od 20 podzakonskih akata koji su neophodni za punu primenu pravosudnih zakona- rekla je Popović.

MINISTAR ĐERLEK PORUČIO: Pred nama je zadatak sistemskog planiranja regionalnog razvoja

Popović je navela da će ulazak u pravosuđe, odnosno izbor sudija i tužilaca biti zasnovan na objektivnim kriterijumima kroz pravične procedure.

-Da bi bili ostvareni pozitivni efekti Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaštva treba da budu ojačani i da preuzmu vodeću ulogu, a to nameće i veću odgovornost sudija i tužilaca- rekla je Popović.

Ministarka je istakla da proces donošenja seta pravosdunih zakona nije bio nimalo lak, ali je istakla da je bio inkluzivan i transprentan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter