Izvor: Tanjug
10.12.2021 u 14:38
0

MLADI ZA INKLUZIVNU SRBIJU: Ministarka Kisić Tepavčević otvorila Letnju školu za osobe sa invaliditetom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija kisić Tepavčevicn, na Međunarodni dan ljudskih prava, otvorila je na Zlatiboru prvu zimsku školu Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugi karavan Omladinskog kluba NOOIS, saopštreno je danas.

Kišić Tepavčević je tom prilikom zahvalila polaznicima, mladima sa invaliditetom, na doprinosu u izgradnji „Srbije bez barijera“.

Ona je pozvala osobe sa invaliditetom da Ministarstvu ukažu na to šta je potrebno da se preduzme i poručila da se samo zajedničkim snagama može unaprediti njihov položaj.

Zahvaljujući energiji i entuzijazmu pomoćnice u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljane Barošević, dodaje Kisić Tepavčević, sve aktivnosti na koje su osobe sa invaliditetom ukazale kao neophodne u prevazilaženju barijera, vrlo brzo i realizovane.

Ona je naglasila da energija i snaga osoba sa invaliditetom treba da budu podstrek za sve i da svako od nas može mnogo da nauči iz toga kako se oni nose sa izazovima.

Ministarka je nagradu „JEDNAKI“, za javno delovanje i društveni aktivizam u borbi protiv diskriminacije osoba sa invaliditetom u raznim sferama život., uručila članici Akademije mladih lidera sa invaliditetom, Jeleni Marić iz Užica,

Marić je tom prilikom navela da je nagrada kruna njenog dosadašnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

Otvaranju Prve zimske škole Akademije mladih lidera sa invaliditetom i Drugog karavana Omladinskog kluba NOOIS-a, prisustvovao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, kao i predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom Zlatiborskog okruga.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter