Izvor: Tanjug
13.03.2023 u 14:44
0

MINISTARKA ĐEDOVIĆ PORUČILA: Sektor rudarstva u Srbiji beleži konstantan rast proizvodnje

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović poručila je danas da sektor rudarstva u Srbiji beleži konstantan rast proizvodnje koja je prošle godine bila za 22,6 odsto veća nego 2021. godine, čime je dostignut udeo u BDP-u od 2,4 odsto.

Ona je, na obeležavanju 77 godina postojanja Rudarsko-geološkog fakulteta, navela da je našoj zemlji neophodna snažna struka kako bi nastavila u pravom smeru.

Vlada Srbije poslala Siriji 105 tona humanitarne pomoći vrednosti oko milion evra (FOTO)

Čestitajući profesorima i studentima na postignutim uspesima na obrazovnom i naučnom planu, Đedović je rekla da su energetska kriza, energetska tranzicija i aktuelni globalni izazovi, iznova naglasili značaj mineralnih resursa za upravljanje ekonomijom i obezbeđivanje stabilnog privrednog rasta.

-Cilj je održivo rudarstvo. Buduće strateške pravce moramo da definišemo svi zajedno, na krajnje odgovoran i posvećen način, vodeći računa pre svega o nacionalnim i ekonomskim interesima uz obezbeđivanje energetske bezbednosti, rasta proizvodnje mineralnih sirovina, siguran okvir za investiciona ulaganja i puno uvažavanje i primenu svetskih standarda- rekla je ministarka, a saopštilo resorno ministarstvo.

ER SRBIJA UVELA NOVU LINIJU: Direktni let između Beograda i Budimpešte

Đedović je navela da Rudarsko-geološki fakultet decenijama unazad daje značaj doprinos razvoju rudarstva i geologije i izrazila uverenje da će tako ostati i u budućnosti.

-U sadejstvu sa vama, uvažavajući reč struke i nauke, bićemo spremniji i odlučniji za period koji sledi- poručila je Đedović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter