Izvor: TANJUG
18.05.2023 u 14:06
0

„MOMAK RANJEN U MLADENOVCU I DALJE U TEŠKOM STANJU“: Ministarka Grujičić o stanju povređenih u dva masakra

Nastavnica i devojčica, ranjene u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“, koje su bile na lečenju u UKCS su stabilno, a dečak iz iste te grupe, a koji je prebacen na Institut za majku i dete je svestan, komunikativan i pokreće levu ruku, a pacijent koji je bio u Dragiše Mišovića iz pucnjave u okolini Mladenovca je u teškom stanju, rekla je danas ministarka zdravlja Danica Grujičić.

U Srbiji se danas obeležava Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Ona je kazala da je taj momak koji je iz Mladenovca prevezen u KBC Dragiša Mišović trenutno na intenzivnoj nezi, on je u najtežem stanju, a da su svi ostali stabilno.

-Dečak ranjen u pucnjavi u školi je prebačen na Institut za majku i dete da se odvikava od respiratora, on je svestan, komunikativan pokreće levu ruku, ali postoje oštećena i još je rano govoriti o bilo čemu, jer je prošlo samo dve nedelje. On mora da ima potporu respiratora, a pošto je dete, prevezen je u Institut za majku i dete. Kada je reč o ostalima iz tragedije u okolini Mladenovca, jedan je na intezivnoj nezi, to je momak iz „Mišovića“ i on je u najtežem stanju. Ostali su stabilni, trenutno je jedan momak otišao na snimanje i ide na hirurgiju, a na intenzivnoj ostaje samo taj jedan i on pokazuje poboljšanje, mada je rano davati prognoze- izjavila je ministarka.

Poručila je da je potrebno bar još dva-tri meseca kako bi se sagledale posledice, a da je pred svim pacijentima dugotrajan oporavak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter