Izvor: telegraf.rs
15.02.2021 u 20:12
0

NA OVIH SEDAM NAČINA SVAKODNEVNO GUBIMO NOVAC: Toga nismo ni svesni!

Većina ljudi nije ni svesna toga da na svakom koraku čini stvari koje im izbijaju novac iz džepova koji nije morao da bude potrošen i koji je, uz samo malo razmišljanja i planiranja, mogao da bude preusmeren na nešto korisnije.

VAŽNO JE I OVO

Vučić sa Brnabić i Vučevićem:Veliki planovi za razvoj Novog Sada (FOTO)

Makron čestitao Vučiću Dan državnosti

ČEKA NAS NOVI PIK KORONE? Stručnjaci navode PET razloga povećanja broja zaraženih

STIŽU ČESTITKE IZ CELOG SVETA: Predsednik Srbije primio lepe reči od velikih državnika

Na ovih 7 načina gubimo novac i ne znajući:

Plaćamo punu cenu stvari

Sa proizvodima koji su svakodnevno na akciji u nekoj prodavnici, potpuno je besmisleno bacanje novca na plaćanje pune cene namirnica, ili bilo kog drugog proizvoda. Upravo je to način na koji nam „ode“ najviše novca. Pratite akcije i popuste i ostaće vam više novca u novčaniku.

Plaćamo previše bankarskih naknada

Ukoliko često podižete novac sa tuđih bankomata, ako uzimate izveštaj o stanju na računu sa bankomata, ako tražite od banke izvod računa i ako plaćate račune u banci, a ne putem interneta, ostajete bez ozbiljnih količina novca, što otkrijete tek na sledećem izvodu iz banke i to pod uslovom da ga detaljnije proučite.

NAjgore vreme da kupujemo zimski kaput je zima. Najgore vreme da kupujemo kostim za Noć veštica su dani pred taj praznik. Najgore vreme za kupovinu kupaćeg kostima je usred leta. Umeto toga, sve oves stvari trebalo bi kupovati kad im vreme nije, van sezone, jer su tada neuporedivo jeftiniji.

Trošimo previše na hranu u restoranima

Ukoliko svakog dana jedan obrok naručimo ili jedemo u restoranu, potrošićemo mnogo više novca nego da te obroke spremamo kod kuće i jedemo ih možda i po dva dana. Naravno, ako ne znate da spremite tajlandsku hranu, a baš vam se jede, izađite, ali ne svakog dana i uštedećete dosta novca.

Preskačemo „Happy Hour“ ponude

Ovi periodi sniženih cena i posebnih popusta koje sve češće praktikuju restorani dobar su način da se uštedi novac kupovinom obroka ili pića po sniženim cenama.

Ostavljamo uključenje uređaje

Mnogi i ne znaju da punjač uključen u struju, aparat za kafu koji nije skroz isključen, ili zaboravljena uključena sijalica, troši struju i nabija veći račun. Zato gasite sve uređaje kada ih ne koristite, a posebno kada izlazite iz kuće.

Kupujemo namirnice dok smo gladni

Ako su vam raluni za kupovinu namirnica uvek visoki, a frižide nedovoljno funkcionalno napunjen odmah posle kupovine, verovatno ste kupovali gladni, pa ste uzimali ono što vam traže oči, a ne mozak. Zato, kada idete u kupovinu namirnica, obavezno pojedite nešto pre toga i račun će vam biti manji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter