Izvor: Kurir.rs
27.05.2023 u 08:50
0

JAKI PLJUSKOVI, GRMLJAVINA I GRAD: Na snazi narandžasti meteo – alarm

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno.

U Srbiji će danas biti promenljivo vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 27. MAJ: Danas promenljivo, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, do 26 stepeni

Lokalno se očekuju obilniji i jači pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura oko 15, a najviša oko 23 stepena.

RHMZ upozorava na pojavu jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom

„Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više“, upozorava RHMZ.

„Do kraja meseca promenlјivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenim plјuskovima i grmlјavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. Dnevne temperature kretaće se u intervalu od 21 do 26 °S“, navodi se u najavi RHMZ.

Narandžasti meteo alarm na snazi je gotovo na celoj teritoriji Srbije, izuzev Kosova i Metohije, gde je upaljeno žuto upozorenje. Meteo alarm je na snazi zbog kiše i grmljavine.

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter