Izvor: Tanjug
20.08.2022 u 20:11
0

Narodna banka Srbije izašla sa najnovijim procenama: Očekuje se da inflacija za godinu dana bude od 6 do 7 odsto!

Prema rezultatima anketa agencija Ipsos i Blumberg, finansijski sektor u Srbiji očekuje da će inflacija za godinu dana iznositi oko 6,0 odsto, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS navode da prema rezultatima ankete agencije Ipsos, bankari i osiguaravači očekuju da će inflacija u julu 2023. godine iznositi 6,0 odsto, a tolika je i očekivana inflacija prema rezultatima ankete agencije Blumberg za avgust 2023.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kada je reč o kratkoročnim inflacionim očekivanjima predstavnika privrede, ona su prema rezultatima ankete Ipsosa, u julu takođe ostala nepromenjena u odnosu na prethodnu anketu i iznose 7,0 odsto.

Inflaciona očekivanja za dve i tri godine unapred su i kod finansijskog sektora i kod privrede niža od kratkoročnih, pa u finansijskom sektoru očekuju da inflacija za dve godine bude 4,0 odsto, a za tri godine 3,5 odsto.

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Čak 16 preminulih od koronavirusa u poslednja 24 sata!

Srednjoročna inflaciona očekivanja privrednika i za dve i za tri godine iznose 5,0 odsto.

Ovi rezultati bi, navode iz NBS, mogli da ukazuju na to da i finansijski sektor i privreda očekuju ublažavanje inflatornih pritisaka sa stabilizacijom kretanja na međunarodnim robnim tržištima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter