Izvor: HAPPY BSC
25.02.2023 u 13:15
0

NEUSTRAŠIVA VODITELJKA JUTARNJEG PROGRAMA HAPPY TV! Oči u oči sa strašnom zverkom, svi gledaju u jedan detalj (VIDEO/FOTO)

Voditeljka sa zmijom u emisiji!

U jutarnjem programu „Dobro jutro, Srbijo“ na Happy televiziji voditeljka Andrea Veskov ugostila je, pored eminentnih stručnjaka i veoma neobične i nesvakidašnje goste.

Gosti emisije bili su stručnjaci Branislav Jakovljević iz Javnog akvarijuma i tropikarijuma Beograd i dr Marko Anđelković – herpetolog koji su govorili o strahu od zmija i kako ga prevazići.

Jakovljević je u emisiju doneo zmiju i guštera Čedu, a hrabra voditeljka se i pored straha usudila da se poigra sa ovim „hladnokrvnim gmizavcima“.

– Ovo su životinje koje su navikle na ljude, posebno na decu. 80 odsto životinja u Javnom akvarijumu i tropikarijumu je udomljeno. Naviknute su na ljude i njihova svrha je da se ljudima odagna strah. Kada naiđete na takvu životinju u prirodi ne treba raditi ništa, samo se skloniti – objasnio je Jakovljević.

On je naglasio da su zmije naši prijatelji, jer regulišu broj glodara, sređuju probleme koje smo mi napravili. Preko 40.000 dece je bilo kod nas i mi ih učimo da su im zmije prijatelji. Ove životinje su naši sunarodnici i jako je bitno da o njima vodimo računa isto kao i o našim komšijama, jer to su naše komšije – kazao je on.

Happy TV

Dr Anđelković je istakao da odrasli ljudi imaju panični strah, dok je kod dece drugačija situacija.

– Pored vodenih površina obitavaju neotrovne zmije, ali nije nemoguće naći i poskoka pored nekog jezera, tako da treba obratiti pažnju i znati raspoznati koje su vrste zmija otrovne, a koje ne i kako se ponašati pri susretu sa zmijom – rekao je on.

On je objasnio kako razlikovati otrovnu zmiju od neotrovne.

– Na prvi pogled ono što možemo uočiti kod otrovnih zmija je cik-cak šara na leđima, prisutna kod poskoka, šarki i šargana, tri otrovne vrste koje postoje u Srbiji. Šarka sa izuzetkom može biti totalno crna. Zdepasto i kratko telo, kraće od metra uglavnom može ukazati da je u pitanju potencijalno opasna zmija. Ne treba bežati već se vratiti nazad ili zaobići zmiju – objasnio je Anđelković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter