Izvor: Tanjug
28.05.2023 u 08:37
0

NEVREME NAPRAVILO TOTALNI KOLAPS: Proglašena vanredna situacija u delu Opštine Požega

Vanredna situacija proglašena je zbog nevremena na delu teritorije Opštine Požega u mesnim zajednicama Otanj, Jelen Do, Popratište, Tučkovo, Zaselje i Vranjani, saopšteno je iz MUP-a.

Nevreme je tokom dana zahvatilo veći deo Srbije, a na snazi je i dalje vanredna situacija koja je u petak proglašena zbog posledica velikih padavina na delu teritorije grada Užica u mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

NOVE POPLAVE PRETE DA DOKUSURE NOVI ZELAND: Okland iščekuje još jedan kišni period

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP, ukupno 95 vatrogasaca-spasilaca sa 47 vozila, 34 pumpe za ispumpavanje vode i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca angažovani su od petka na evakuaciji građana, crpljenju vode i gašenju požara koji su izazvani udarom groma.

Na teritoriji zahvaćenoj vremenskim nepogodama u subotu je evakuisano dvoje dece u Futogu, što je ukupno 12 evakuisanih lica od početka padavina u petak – osam osoba u Gradu Užice i Opštini Kosjerić, jedno lice u Gradu Čačak i jedno lice u Opštini Ivanjica. U subotu i petak, na teritorijima zahvaćenim vremenskim nepogodama, bilo je ukupno 29 intervencija crpljenja vode u Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Novi Sadu, Jagodini i Kraljevu.

Normalizovano je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Opštine Ivanjica. Putni pravci u Zlatiborskom okrugu su većinom osposobljeni. Zbog odrona na putu Ljubovija-Pecka saobraćaj se i dalje odvija jednom trakom, a nadležne službe su na terenu. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu i nastaviće sa preventivnim obilascima terena i kritičnih tačaka na ugroženim područjima, dodaju iz MUP-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter