Izvor: kurir.rs
15.02.2021 u 20:23
0

NISU DOVOLJNE SAMO ZIMSKE GUME I LANCI: Pred nama su ledeni dani i ove stvari MORATE IMATI U KOLIMA

Kada uđete u svoj automobil, verovatno ćete prvo na brzinu proveriti da li ste poneli vozačku i saobraćajnu dozvolu, da li vam je tu mobilni telefon, vezaćete pojas i spremni ste da krenete.

Međutim, da biste bili bezbedni u svom automobilu u zimskim uslovima, važno je da proverite još nekoliko stvari.

Pre svega, važno je da vam je auto ispravan i da imate zimske gume. Pored toga, važno je da u automobilu imate lance koji su neophodni za vožnju na pojedinim deonicama, a pametno je i da pri ruci uvek imate antifriz.

To je ono što je najneophodnije za bezbednu vožnju u zimskim uslovima, ali postoji još nekoliko stvari koje će vam biti od velike koristi u ledenim danima.

Eksterni punjač za telefon

Ne želite da doživite scenu iz horor filma i ostanete zaglavljeni u snegu usred negde nedođije, a baterija na mobilnom telefonu vam je 1%. Zato je pametno da u automobilu uvek držite eksterni punjač za mobilni, koji će vam pomoći u ovakvim i sličnim situacijama.

Strugač leda

Kada je automobil parkiran napolju, na minusu, sve su šanse da će vas na staklu kola dočekati sloj leda. U tom slučaju će vam strugač leda biti od velike pomoći, da brzo očistite staklo, svetla i retrovizore pre nego što krenete.

Lopata

Ukoliko se zaglavite negde, bilo u snegu ili blatu, definitivno želite da imate lopatu pri ruci. Njom možete da uklonite sneg ili blato oko guma ili, u zavisnosti od situacije, da nabacate još snega i poboljšate prijanjanje gume.

Naravno, ne morate da nosite veliku lopatu u automobilu, postoje i one manje, kompaktnije, koje mogu da se sklope i tako zauzmu minimalno prostora u automobilu.

Pesak

Sigurno niste razmišljali o tome da u automobilu nosite kesu peska, ali bilo bi pametno da je držite u prtljažniku. Naime, kada se zaglavite u snegu ili na ledu, sipanje peska oko guma može da pomogne pneumaticima da bolje prionu i da im trenje koje je neophodno da biste pokrenuli automobil.

Lampa

Ne samo što će vam biti i te kako korisna ako treba po mraku da izađete iz automobila i proverite nešto u prtljažniku ili pod haubom, već ćete biti i bezbedniji jer ćete biti uočljiviji drugim vozačima.

Ćebe i topla odeća

Ako svuda idete automobilom, verovatno se ne oblačite naročito toplo, vodeći se time da vam deblja odeća nije potrebna da biste prešli od kola do stana ili posla. Međutim, ako se nađete u neprijatnoj situaciji da se zaglavite negde u snegu, topla odeća će vam svakako biti korisna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter