Izvor:
05.06.2019 u 10:43
0

NOVAK ĐOKOVIĆ: Igra drugi meč dana na stadionu „Filip Šatrije“!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra drugi meč dana na stadionu "Filip Šatrije".

Protivnik u četvrtfinalu Rolan Garosa mu je Nemac Aleksander Zverev, biće to njihov peti obračun, svakako možda i najvažniji do sada jer je na Grend slemu.

Novak je u razgovoru sa srpskim novinarima na treningu u centru Žan Buen pričao o svojim izgledima u ovom meču, a rekao je i da bi mu kiša i sporiji uslovi za igru odgovarali.

"Podelili smo pobede, mislim sa je 2:2 u međusobnom skoru. I on i ja smo te mečeve dobili u dva seta. U Londonu je bila interesantna situacija da sam ga poprilično lako dobio u grupnoj fazi, a onda je on mene pobedio u finalu. Sve je moguće, drugačija je podloga, drugačije su okolnosti, verovatno meni ide u korist više ta činjenica da sam u malo boljoj formi od njega, ali opet, ne treba se previše oslanjati na to i ono što se do sada dešavalo", kaže Novak.

Šampion Melburna kaže da izuzetno ceni igru protivnika, ali i da veruje u sebe.

"Igrač je koji ima izuzetno mnogo kvaliteta, dobro se kreće za negovu visinu. Obično u završnicama turnira podiže svoju formu, što je karakteristika najboljih igrača na svetu. Tako ću i da pristupim meču, sa velikim respektom prema njemu. S druge strane, opet sam samouveren zato što znam kakvu igru posedujem i u kakvoj sam formi trenutno. Mislim da imam dobru šansu za pobedu", dodao je Đoković.

U ovakvim mečevima i najmanji detalji mogu da presude ali Novak je prekaljeni borac, milion puta je bio u ovakvoj situaciji i dobro zna šta može da očekuje.

"Ima tu tehničkih i taktičkih detalja, u suštini se trudite da strateški izbacite protivnika iz te komforne zone. Njemu je bekhend bolji udarac sa osnovne linije, ima izuzetno snažan servis, poznato je kada mu ne ide da se povlači nazad i da igra daleko iza osnovne linije. Trudiću se da ubacim dosta varijacija u svoju igru, sa različitim rotacijama, dužinom, da igram kratke lopte, da mu ne dozvoljavam da ima tempo igre sa moje strane. U suštini, to su neki tehnički detalji, u suštini, ako je tesan meč i neizvestan, odlučuje psiha. Posebno u tim presudnim trenucima, ukoliko si u stanju da odigraš svoj najbolji udarac i da ne pogrešiš neku presudnu loptu. U takvim momentima psiha je nešto presudno".

Kiša je i u utorak pravila problem, prekinuti su mečevi Rafaela Nadala i Keija Nišikorija, odnosno Rodžera Federera i Stana Vavrinke. BIla je to prava provala oblaka. Vreme može biti bitan faktor i u četvrtfinalnom meču, jer su organizatori najavili da će je biti.

"Super! Čekamo je. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su malo teži uslovi, ako je oblačno kao u prošlom meču i pada kišica, biću zahvalan na tome, jer će to usporiti njegov servis što ide meni u korist", kaže Novak.

Ne veruje da bi ga tako nešto moglo poremetiti.

"Ne bi bilo prvi put da pada kiša. Kad se nešto prvi put dešava, kada nemaš iskustva u tome, onda ne znaš kako da se ponašaš. Meni bi to bio 101. put i morao bih da prihvatim da je tako priroda odlučila", zaključio je najbolji teniser sveta.

Izvor: B92
Foto: novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter