Izvor:
04.06.2019 u 14:35
0

NOVI SAD: Prvi sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu!

U Novom Sadu će prvi put ovog 6. juna biti održan Sajam zavičaja-zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu", koji treba da okupi i poveže brojne relevantne aktere iz tih oblasti, a koji žele da unaprede saradnju srpskog naroda u Srbiji i regionu.

Učešće su najavili predstavnici Privredne komore Republike Srpske, Privredne komore Banja Luke, Privredne komore Vojvodine, kao i predstavnici drugih institucija, privrednici iz Srbije i regiona, predstavnici gradova i opština, zavičajna udruženja i kulturno umetnička društva.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić rekao je na pres konferenciji kojom je sajam najavljen da je sve veći broj raznovrsnih i dobro osmišljenih manifestacija koje treba da promovišu zajedništvo srpskog naroda širom regiona rezultat uspostavljenog kontinuiteta svestrane saradnje naše države sa Republikom Srpskom.

Sajam će otvoriti potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač, dok će izlagače obići predsednici Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srpske Igor Mirović i Radovan Višković.

Bjelić je podsetio da trend privrednog povezivanja u značajnoj meri podržava Pokrajinska vlada i posebno Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Preko 300 učesnika i 30 izlagača u četvrtak će kroz brojne B2B sastanke imati priliku da unaprede sve vidove aktivnosti u podizanju nivoa i dinamike međusobne saradnje.

– Posebnu vrednost imaju mere kojima podržavamo zajedničke projekte u oblasti saobraćaja, energetike, turizma, obrazovanja i kulture koje realizuje Srbija preko nadležnih ministarstava. Takav pristup unapređuje regionalnu stabilnost i ubrzan ekonomski razvoj, kao jedan od najvažnijih političkih ciljeva Srbije – poručio je Bjelić.

On je izrazio nadu da će Sajam zavičaja motivisati sve učesnike da kroz brojne poslovne susrete, stručne skupove i prezentacije iz oblasti privrede, turizma i kulture, zajednički sagledaju aktuelno stanje, mogućnosti saradnje, primere dobre prakse i načine finansiranja i poslovanja na tržištu.

Organizatori sajma su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter