Izvor: BSC Happy
23.02.2023 u 17:16
0

REŠAVANJE TAKTIČKIH I VATRENIH ZADATAKA: Obuka borbenih timova 72. brigade za specijalne operacije (FOTO)

Realizovana su i brojna programska bojeva gađanja iz ličnog naoružanja, na kojima je potvrđen vrhunski nivo vatrene osposobljenosti borbenih timova.

U okviru redovnog osposobljavanja u zimskom periodu, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije ove nedelje su realizovali raznovrsne sadržaje taktičke obuke za izvođenje specijalnih dejstava na kopnu, vodi i pod vodom.

Za potrebe obuke, borbeni timovi bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ i „Sokolovi“ iz sastava ove brigade su desantirani helikopterima Ratnog vazduhoplovstva i PVO na udaljene lokacije, gde su u skladu sa svojom namenom rešavali taktičke i vatrene zadatke.

Po posebno razrađenim scenarijima, pripadnici specijalnih snaga su, tokom višednevnih aktivnosti na nepoznatom, zasneženom i zaleđenom terenu, uvežbavali taktičke radnje izviđačkih organa sa borbom u susretu, izvođenje prepadnih dejstava, diverzija i zaseda, evakuaciju vazdušnim putem, te savlađivanje vodenih prepreka.

VOJSKA SRBIJE: Redovna obuka izviđačkih jedinica u zimskim uslovima (FOTO)

Realizovana su i brojna programska bojeva gađanja iz ličnog naoružanja, na kojima je potvrđen vrhunski nivo vatrene osposobljenosti borbenih timova, a deo jedinice je uvežbavao i izvođenje borbenih dejstava na vodi i pod vodom.

Realizovana obuka deo je kompleksnog sistema obučavanja u 72. brigadi za specijalne operacije koje se izvodi tokom cele godine, u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, čime se obezbeđuje vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti ove elitne jedinice Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter