Izvor: Happy BSC
03.02.2022 u 19:10
0

Obuka najmlađih oficira u 126. brigadi VOJIN

U rejonima razmeštaja 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja u toku je obuka najmlađih oficira u jedinici za rad na savremenim radarsko-računarskim sistemima.  

Obuku prolaze oficiri službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe koji su po završetku Vojne akademije raspoređeni na dužnosti komandira radarskih odeljenja i vodova u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Mladi oficiri tokom obučavanja nadograđaju znanja stečena na Vojnoj akademiji koja se odnose na prikupljanje i prenos podataka radarskog osmatranja i savremene koncepte organizacije, korišćenja i kontrole vazdušnog prostora, i realizuju praktične sadržaje u primeni obrađenih tehničkih rešenja na radarsko-računarskim sredstvima i sredstvima automatizacije.  

Reč je o redovnoj obuci koju prolaze sve mlade starešine po prijemu u jedinicu kako se bi se osigurao visok nivo osposobljenosti za rad na ključnim sredstvima i sistemima i realizaciju namenskih zadataka jedinice.

Brigada vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja namenjena je za osmatranje i neprekidnu kontrolu vazdušnog prostora Republike Srbije, navođenje borbene avijacije u lovačkoj nameni, pružanje navigacijske pomoći vazduhoplovima u nuždi i usmeravanje artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter