Izvor:
27.06.2019 u 08:47
0

ODLUKA VLADE: Osnovan novi Savet za zapošljavanje!

Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju Republičkog saveta za zapošljavanje, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kako se navodi u odluci, Savet će davati mišljenja i preporuke Vladi u vezi sa pitanjima od interesa za unapređenje zapošljavanja u Srbiji.

Savet se sastoji od predstavnika Vlade, reprezentativnih sindikata i udruženja poslodavaca, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i udruženja i stručnjaka u oblast zapošljavanja.

Predsednik, zamenik predsednika, članovi i sekretar Saveta, navodi se, nemaju pravo na naknadu za svoj rad u Savetu.

U radu Saveta, navedeno je u odluci, u skladu sa zakonom, bez prava glasa, mogu učestvovati udruženja koja se bave zaštitom interesa određenih kategorija nezaposlenih (osobe sa invaliditetom, etničke manjine kod kojih je izražena stopa nezaposlenosti, žene, omladina. . . )

Ovom odlukom prestaje da važi prethodno doneta o osnivanju Republičkog saveta za zapošljavanje iz 2008. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter