Izvor: Tanjug
08.01.2023 u 12:35
0

OGLASIO SE GRADONAČELNIK PIROTA: Jutros počelo pretakanje amonijaka iz jedne cisterne

Očekuje se da u narednih par dana budu podignute i uklonjene i preostale tri cisterne sa amonijakom

Gradonačelniik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirot Vladan Vasić, kazao je da je jutros u auto-cisternu počelo pretakanje amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni iz kompozicije voza.

Kako je naveo, očekuje se da u narednih par dana budu podignute i uklonjene i preostale tri cisterne sa amonijakom, čime bi se stvorili uslovi za ukidanje vanrednog stanja na delu teritorije Grada Pirota.

„CISTERNA SA AMONIJAKOM NIJE DOŠLA U DODIR SA REKOM!“ Oglasio se gradonačelnik Pirota Vladan Vasić

– Nekoliko dana su vršene pripreme, izgradnja pristupnog puta. Jutros je počelo pretakanje 13. cisterne, tokom dana to će biti završeno. Za sutra je planirano da preostale tri cisterne koje su prevrnute na bok, da se i one podignu i sutra, najkasnije prekosutra, da i one budu uklonjene – kazao je Vasić.

On se nada da je ovo završna faza i očekuje za dva do tri dana da konačno bude ukinuta vanredna situacija u Pirotu.

– Autoput nije u prekidu, imam nekoliko krugova obezbeđenja. Tu je saobraćajna policija, hitna pomoć, vatrogasci, tu su ljudi iz bugarske železnice i ekipa iz Bugarske koja komanduje dizalicom koja može da podigne teret od preko 250 tona – rekao je Vasić.

– Preduzete su sve mere predostrožnosti i za sada je u prekidu samo lokalni put ka selima Sopot i Temskoj, a drugi alternativni put ka Beloj Palanci i autoput nisu u prekidu – kazao je gradonačelnik Vasić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter