Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 14:35
0

Patrijarh Porfirije učestvovao u dobrovoljnoj akciji davanja krvi (FOTO)

Patrijarh je poručio da nekima kap naše krvi znači spašavanje života.

U dobrovoljnoj akciji davanja krvi danas je učestvovao patrijarh Porfirije koji je tom prilikom donirao krv u Parohijskom domu Hrama Svetog Save i istakao da se crkva redovno odaziva ovakvim akcijama koje organizuje Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograda.

– Mislim da je svaka reč suvišna kada govorimo o značaju davanja krvi i suvišno je govoriti koliko je to značajno u lečenju raznih bolesti, operacija – naglasio je patrijarh.

PATRIJARH PORFIRIJE SA SIRIJSKIM AMBASADOROM: Slična sudbina i iskušenja dva naroda

Patrijarh je poručio da nekima kap naše krvi znači spašavanje života i dodao da je pored davanja krvi, svaka pomoć onima koji su bolesni, obaveza svih ljudi.

– Danas smo u pet hramova organizovali davanje krvi – potvrdio je patrijarh.

Institut za transfuziju krvi, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Crvenim krstom, organizovao je danas dobrovoljnu akciju davanja krvi u više hramova na teritoriji Beograda.

Patrijarh Porfirije
TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter