Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 16:06
0

PODIGNUTE PREMIJE ZA MLEKO! Poručila ministarka Tanasković nakon sastanka sa premijerkom

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je na današnjem sastanku proizvođača i otkupljivača mleka sa premijerkom Anom Brnabić potvrđeno da će premije biti podignute sa 10 na 15 dinara po litri mleka, a subvencije po grlu sa 25.000 na 30.000 dinara.

NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati benzin i dizel

Tanaskovićeva je rekla da su na tom sastanku prvi put bili zajedno u vladi predstavnici mlekara i primarni proizvođači mleka, kao i predstavnici trgovinskih lanaca.

-Svako je izneo svoje probleme koji su doveli do ovde gde smo sada. Pre svega, proizvođači se žale na prekomerni uvoz koji je bio u prethodnom periodu -rekla je Jelena Tanasković.

Kako je navela, država je ranije reagovala kako bi ograničila uvoz u cilju zaštite domaće proizvodnje.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter