Izvor: BSC Happy
28.01.2023 u 11:48
0

Pomoć za Dečansku vinicu i manastir Zočište od Kancelarije za KiM

 Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su, zahvaljujući podsticajnim sredstvima i projektima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, značajnu pomoć za osnaživanje njihovih ekonomija, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Dečanskoj vinici u Velikoj Hoči uručena je pčelarska oprema, kao i košnice i rojevi, uz prekopotrebni viljuškar kojim nesmetano mogu da vrše utovar i istovar flaširanih vina i grožđa, s obzirom na to da je zbog loše pristupačnosti vinici to bilo neophodno.

GODINU DANA OD SMRTI KSENIJE VUČIĆ: Na Novom groblju obeležava se pomen pokojnoj novinarki

Manastir Zočište dobio je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju voćarski traktor sa prikolicom. Ova oprema bila im je važna zbog vingorada koji se nalaze u Orahovcu i blizini samog manastira.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Veselin Kočanović kaže da značajan deo sredstava ova institucija izdvaja za pomoć manastirskim ekonomijama.

– Znamo koliko je značajno da naši manastiri mogu nesmetano da razvijaju svoje ekonomije, da budu samoodrživi i mi smo tu da im u tom segment pomognemo kroz nabavku neophodnih mašina, opreme, sadnica i drugih potrepština. Svako ulaganje u Kosovo i Metohiju višestruko se vraća, jer je to ulaganje u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima i nastavićemo da kroz projekte i podsticajna sredstva ulažemo u taj vid podrške – kaže Kočanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter