Izvor: informer.rs
13.05.2023 u 09:20
0

PORODICA KOSTE. K ODLAZI IZ SRBIJE? Masovni ubica sa Vračara ostaje sam u ludnici!

Psiholozi i kriminolozi veruju da je najbolje i najbezbednije rešenje za porodicu Koste. K da se presele u inostranstvo.

Porodica Koste K. (13), koji je 3. maja pobio osmoro dece i portira u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, najverovatnije će se iz bezbedonosnih razloga preseliti u inostranstvo.  Srbiju bi najpre mogli da napuste Kostina majka Miljana i desetogodišnja sestra, a u jednom trenutku mogao bi da im se pridruži i otac dečaka-ubice, nakon što bude pušten iz zatvora.

Psiholozi i kriminolozi veruju da je to najbolje rešenje za ovu porodicu, pogotovo za Kostinu sestru.

Neplaćeno odsustvo

Kostini roditelji su, inače, dobili na stotine pretnji preko interneta nakon nezapamćenog zločina koji je počinio njihov sin. Otac Vladimir, ugledni radiolog, trenutno je iza rešetaka jer je Kosta počinio masakr pucajući iz njegovih pištolja, a majka je, prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, uzela neplaćeno odsustvo sa Biološkog fakulteta, gde radi, i sa ćerkom je na nepoznatoj lokaciji u Srbiji. Kostina mlađa sestra, koja je kao i on pohađala OŠ „Vladimir Ribnikar“ i trenutno je četvrti razred, sasvim sigurno se neće više vraćati u ovu školu.

https://happytv.rs/hronika/evo-sta-je-guglao-decak-ubica-pre-masakra-u-skoli/573958/

Milan Kostić, psiholog i sudski veštak, smatra da je i Kostina mlađa sestra žrtva svog brata, pošto će do kraja života trpeti posledice njegovog zločina.

– Ta devojčica ništa nije uradila, ali je obeležena i stigmatizovana za ceo život. Ona će biti osuđivana od okoline i smatram da bi trebalo da bude zaštićena, koliko je to moguće. Ovakva situacija nije uobičajena kod nas, ali važno je objasniti majci koliko je složena situacija za njih i da je možda najbolje rešenje da napuste zemlju. Mislim da je razdvajanje od Koste neophodno u ovom slučaju. Majka treba da shvati da pored sina ima i ćerku i da mora da uradi nešto kako bi je zaštitila – kaže Kostić, i dodaje:

Kostinoj porodici svakako ne treba nametati rešenje, već njegovi majka i sestra treba da se slože sa tim rešenjem, ili da im se ponudi alternativa. Devojčica je suviše mlada da sama predloži neko rešenje, ali je ipak treba saslušati i saznati šta ona misli o svemu ovome i o tome šta je učinio njen brat.

Dobrivoje Radovanović, kriminolog, ističe da je Kosta nezapamćenim masakrom uništio mnoge živote i porodice.

– Sve je upropašćeno, i njegov život i životi svih porodica koje je unesrećio svojim činom. Takođe, uništio je i živote svoje majke, oca i sestre. Njegova porodica će dugi niz godina trpeti strašne posledice jer je teško zaboraviti ovako nešto – kazao je Radovanović.

Naš sagovornik napominje da će majka i otac osećati posledice do kraja života, ali da sestra, možda, zbog svoje mladosti neće.

– Kada odraste, sestra će se, možda, u jednom trenutku distancirati od tog zločina, ali… Sada im je jedino rešenje da promene sredinu. Najkorisnije je da promene prezime, ali nisam upoznat kakva je tu procedura. Naravno, Kostine majka i sestra imaju i opciju da ništa ne menjaju, ali onda će trpeti posledice. Ako odluče da napuste zemlju, verovatno će biti pod stalnim nadzorom bezbednosnih službi države u koju se presele – ističe Radovanović.

Podsetimo, Kosta je u sredu uzeo dva očeva pištolja iz sefa, za koji je znao šifru, i napravio je četiri „Molotovljeva koktela“, pa sve to stavio u ranac i krenuo u krvavi pir. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta je u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza – Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14). Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci. Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.

Posle masakra je izašao iz učionice i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu „jer je psihopata“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter