Izvor: HappyBSC
21.08.2020 u 11:42
0

PORUKA PREDSEDNIKA IZ BATAJNICE: Vojska Srbije pokazala kolika je sila!

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Prikazu sposobnosti prisustvuje i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na prikazu su takođe i deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Tokom prikaza, avioni i helikopteri Vojske Srbije naletaće i simulirati borbe, evakuaciju, desant… Nakon, toga, predsednik Vučić obići će taktičko – tehnički zbor i najmodernija sredstva kojima su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i sredstva iz razvoja domaće industrije.

SVE O KORONI

KORONA U LATINSKOJ AMERICI NE JENJAVA: Neslavni rekord oboren u Brazilu sa 1.204 preminulih za 24 sata

U RASINSKOM OKRUGU 11 NOVOZARAŽENIH: U bolnici 27 osoba

KORONA U SRBIJI: Više od 30.000 Srba imalo koronu

NOVA PRAVILA ZA ĐAKE: Nema pevanja, zaraženi đaci će i u bolnici imati časove

KRIZNI ŠTAB DANAS O ODRŽAVANJU DOGAĐAJA U KULTURI: Razmatra se ponovno otvaranje bioskopa, pozorišta, koncertna sezona

 

Vučić: Ponosan sam na sve što sam video danas

– Želim svi da čestitam na prikazanim sposobnostima, gde smo videli koliko smo opremljeniji i obučeniji i koliko je naša vojska jaka. Ja do sada nisam video ovoliku brzinu vojnika, bez greške. Izuzetna preciznost momaka, nove padobrane i ponosan sam na sve što sam video danas, rekao je predsednik Vučić obraćajući se novinarima nakon završetka vežbe.

– Prvi put viden je danas naoružan MI-17 je nešto što su velike novine, na koje sam posebno ponosan.

– Helikopteri Mi-35 su izuzetni, čoveka strah uhvati kad ih vidi. Ponosan sam na celu Vojsku Srbije, a 3. i 4. brigada poseban ponos. Želim da kažem svima ovde, jer ja nisam posebno stručan, ali trudio sam se da naučim. Sve što je danas prikazano na vojnoj vežbi jeste oružje koje mi proizvodimo u Srbiji, sve je naše. Sve je to naša pamet stvorila – rekao je Vučić nakon prikaza sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije i dodao:

– Sve što je ispred mene je „Zastava oružje“ i možete da vidite i bacače granata i sve puške i petoletku. I „Mali Miloš“ se na ovoj vežbi pokazao izuzetno. Ovo je sve oružje koje mi pravimo, samo da napomenem. Ovo je naša snaga, naša pamet. Sve više smanjujemo razliku zaostajanja za drugim silama, za kojima smo zaostal i svetlosnim godinama, rekao je ponosno predsednik Vučić dok je razgledao čim raspolaže vojska Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter