Izvor:
17.09.2018 u 09:40
0

PORUKA PROTIVNICIMA:Tereza Mej: Bregzit samo po mome ili ga neće ni biti!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da nema alternative njenom potencijalnom dogovoru o uslovima Bregzita i da na drugi način neće ni biti sporazuma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Mejeva je u intervjuu za BBC upozorila protivnike u svojoj stranci, koji su pretili da će oboriti njen sporazum, da je jedina alternativa njenom planu da Britanija uopšte i ne postigne dogovor.

Ona je istakla da će britanski parlament podržati bilo kakav dogovor o Bregzitu koji ona postigne sa EU, te da neće biti moguće postići bolji.

"Mislim da će parlament podržati sporazum, jer građani vide značaj sporazuma kojim ćemo zadržati dobre trgovinske odnose sa EU, ali i izvući sve benefite i šanse koje pruža Bregzit", naglasila je premijerka. Na pitanje pta bi se desilo ako bi sporazum bio odbijen, Mejeva je rekla da je sigurna da Evropska unija ne bi omogućila bolje uslove za Bregzit.

Britanija bi trebalo da napusti EU 29. marta, ali je za sada malo toga poznato, jer nije postignut konačan dogovor. Glavna primedba u postizanju dogovora je pitanje granica između Severne Irske i Irske Republike posle Bregzita.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter