Izvor:
30.03.2023 u 16:43
1

I ZA NAŠE ZDRAVSTVO IMA NADE: „Brnabićeva otkriva sve o daljim koracima za unapređenje zdravstvenog sistema!“

Premijerka je dodala da treba da se radi na povećanju vidljivosti informacija zdravstvenim radnicima, ali i bezbednosti podataka, kako bi Srbija imala dobro organizovano zdravstvo.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu Srbije, na kojoj se razgovaralo o koracima koji će dobrineti unapređenju tog sistema i olakšati rad zdravstvenim radnicima i pomoći pacijentima u lečenju.

ANA BRNABIĆ PORUČILA: „Srbija će nastaviti da pruža humanitarnu pomoć Ukrajini“

Brnabić je istakla da je sastanak prvenstveno organizovan da bi se što pre došlo do načina za brže unapređenja sistema zdravstva i dodala da država ulaže velika sredstva u zdravstvo, ali da treba da se poveća transparentnost, kako bi se videli rezultata tih ulaganja, a građani osetili dobrobit.

Premijerka je dodala da treba da se radi na povećanju vidljivosti informacija zdravstvenim radnicima, ali i bezbednosti podataka, kako bi Srbija imala dobro organizovano zdravstvo koje će biti usklađeno sa potrebama svih zdravstvenih institucija, zdravstvenih radnika i prvenstveno pacijenata.

Brnabić je rekla da će uspostavljanjem jedinstvenog informacionog sistema u zdravstvu biti omogućeno da se objedine svi podaci koji će omogućiti da prave, tačne i kompletne informacije budu u jedinstvenoj bazi podataka – o lečenju svakog pacijenta, retkim bolestima, broju zdravstvenih radnika, specijalizacijama, opremi, lekovima, listi čekanja i ostalo, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Digitalizacija u zdravstvu će uštedeti vreme, olakšati i ubrzati lečenje većeg broja pacijenata. Takođe, planirano je da se radi i na edukaciji, kao lekara tako i građana, o mogućnostima elektronskih servisa koje će im biti dostupne.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je naglasila da ima puno dobrih stvari koje su do sada urađene, ali da ih treba unaprediti i raditi na poboljšanju postojećeg sistema. Sednici su prisustvovali i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, kao i predstavnici institucija zdravstvenog sistema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “I ZA NAŠE ZDRAVSTVO IMA NADE: „Brnabićeva otkriva sve o daljim koracima za unapređenje zdravstvenog sistema!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter