Izvor: BSC happy portal
03.04.2023 u 15:49
0

BRNABIĆEVA IZNELA JASAN STAV U VEZI SA ODLASKOM DRAGANA VUČIĆEVIĆA U ZATVOR: „Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji!“

Njen stav dele građani širom naše zemlje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je danas tužan dan za kompletnu medijsku scenu u našoj zemlji.
Ona je na taj način ocenila odlazak u zatvor Dragana Vučićevića, glavnog i odgovornog urednika lista Informer i istakla da kao premijerka nema pravo da komentariše sudske presude.
“Tužan dan za medijsku scenu u Srbiji i za kompletnu novinarsku profesiju. Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem sudske presude i da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da je najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinarskih i medijskih udruženje – gromoglasno ćutanje. Mislim da je to velika sramota i da sam ja na njihovom mestu bilo bi me sramota”, rekla je premijerka.
Ona je podsetila na nedavni slučaj Dejana Zlatanovića, koji je na javnom skupu, kako kaže tužilaštvo u optužnici, pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka.
“Vi ste nedavno imali zahteve svih medijskih i novinarskih udruženja, uključujući i UNS, da se na slobodu pusti Dejan Zlatanović, koji je javno pozivao na ubistvo predsednika. Urednik portala Srbin Info, koji tokom pandemije korona virusa govorio da vakcine nisu dobre i da ne valjaju, čime je direktno ugrožavao živote građana Srbije. Za njega su hteli da se bore, a za Dragana Vučićevića ne. Zato što je Zlatanović novinar, a Dragan Vučićević nije? I to je novinarstvo danas, to su danas novinarska udruženja? Pa neka im je na čast” , kaže predsednica Vlade.
Brnabićeva je istakla da misli da će “njihovo ćutanje da ih pratiti dugi niz godina i decenija i da je ovaj slučaj pokazatelj da je nešto duboko trulo u našem pravosudnom sistemu.
“ Neko ko poziva na izbacivanje ljudi iz kuće, na silovanje njihovih supruga i ćerki je na slobodi a novinar koji se usudio da kaže da to nije normalno i da je to bolesno, je danas u zatvoru. Nešto je duboko trulo u našem sistemu a na nama svima je da se zapitamo šta je to tačno.
Na svima onima koji svoj posao obavljaju ozbiljno, a ne navijački. Na svim onim medijima i novinarima koji su pristali da danas jedna novina na naslovnoj strani ismeva kolegu novinara samo zato što se ne slaže sa uređivačkom politikom tog novinara. A upravo je taj medij tražio oslobađanje čoveka koji je pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije. Eto, takvi su danas standardi”, izjavila je Brnabić.
Predsednica Vlade je iznela predviđanje da će današnji događaj imati posledice i u budućnosti.
“Nažalost, mislim da će sve što se danas desilo dovesti do samo još veće polarizacije u našem društvu. Ljudima je dosta da možete da se iživljavate kako god želite nad ljudima koji se bore za svoje principe, samo zato što podržavaju politiku današnjeg državnog rukovodstva. A oni koji pozivaju na ubistvo predsednika, oni su zaslužili da se sva medijska i novinarska udruženja za njih zalažu. Izuzetno tužno i plašim se da je ovo dan koji će značiti prekretnicu za medijsku scenu u Republici Srbiji”, zaključila je Brnabić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter