Izvor: Telegraf
19.02.2023 u 12:20
0

PROBUDILE SE ZVERI U NOVOVAROŠKIM ŠUMAMA: Strah meštana od mečke sa mečetom koja svuda ostavlja tragove

Medvedi još uvek nisu napravili velike štete i nisu prilazili blizu kuća, ali ipak meštanima se savetuje oprez

Da zbog blage zime mečke u Srbiji ne spavaju već je poznato, a lovci iz Nove Varoši uveliko viđaju tragove ovih krupnih zveri u obližnjim šumama.

Ipak, kako do direktnog susreta sa ljudima još uvek nije došlo pretpostavlja se da konače u teško pristupačnom delu klisure Tisovice, između sela Debelja i Trudovo.

DOBRA VEST! Dečaku iz Srbije uspešno transplantirano srce u KBC Zagreb

-Sudeći po tragovima koji se viđaju, na ovom području ordinira nekoliko jedinki. Mečka sa mečetom i jedan odrastao par. Dan uoči Sretenja jedan meštanin je video mečku sa mladunčetom u Smudinogama, a desetak dana ranije uočen je medved kako od Jovanovog brda u zaseoku Zvijerci zamiče u Vrhove – rekao je za RINU lovac Rade Leković.

Ovi medvedi još uvek nisu napravili velike štete i nisu prilazili blizu kuća, ali ipak meštanima se savetuje oprez ukoliko se kreću po već pomenutom području, ili žive u usamljenim udaljenim domaćinstvima.

Pretpostavlja se da su u klisuri Tisovice medvedi potražili spas nakon požara u šumama Murtenice.

-Osim medveđih tragova, lovci su u gustoj čenarskoj šumi otkrili krdo divljih svinja u blizini škole u selu Debelja. Vlasnici imanja se često žale da ova divljač u ppotrazi za hranom pravi velike štete -istakao je Leković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter