Izvor: Kurir.rs
23.05.2023 u 08:22
0

NOVE MERE U „RIBNIKARU“: Prosvetna inspekcija ušla u školu, moguća smena direktorke

Ministarstvo prosvetepriprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji će se prvo predstaviti roditeljima.

Učenici OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u kojoj se 3. maja dogodio masakr ne moraju da dolaze na nastavu ukoliko za to nisu spremni, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Brnabićeva o merama sprovedenim nakon tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Prosvetna inspekcija juče je u školi proveravala sve navode i pritužbe svih grupa roditelja, a kako Kurir saznaje moguća je smena direktorke škole Snežane Knežević.

– Ministarstvo prosvete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu – navodi se u saopštenju:

– Svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica. Nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim. Svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

Takođe, mediji saznaju nakon ulaska prosvetne inspekcije u školu na Vračaru ne bi bilo iznenađenje da direktorka ove vaspitno-obrazovne ustanove bude smenjena. I sami roditelji učenika iz odeljenja VII/2 su u petak uputili dopis Ministarstvu prosvete u kojem su zahtevali hitnu suspenziju direktorke kao i utvrđivanje njene lične odgovornosti, kao i suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter