Izvor: Tanjug
17.01.2023 u 07:45
0

RHMZ UPOZORAVA: Obilne padavine na jugu i jugozapadu, crveni meteo-alarm!

U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će od danas posle podne do četvrtka ujutro oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine – od 100 do 150 mm, lokalno i više svojom periferijom zahvatiti zapadne delove Kosova i Metohije, uz količinu padavina veću od 100 mm, kao i jugozapadnu Srbiju, naročito oblast južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 mm kiše.

UPOZORENJE DIREKTORA RHMZ: Očekuje nas velika količina padavina sledeće nedelje!

Sneg se očekuje samo na visinama iznad 1.500 – 1.600 metara. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

Na području Kosova i Metohije i jugozapadne Srbije na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno. Na području Banata na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata i u jugozapadnoj Srbiji u utorak uveče, noću i u sredu ujutro, kada se očekuju udari vetra preko 25 metara u sekundi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter