Izvor: Telegraf
15.01.2023 u 15:20
0

UPOZORENJE DIREKTORA RHMZ: Očekuje nas velika količina padavina sledeće nedelje!

U prvom delu sedmice u većini predela će padati kiša, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama, rekao je direktor RHMZ.

Direktor RHMZ prof. dr Jugoslav Nikolić objavio je rano upozorenje na veliku količinu padavina koje se očekuje od 16. do 22. januara.

Oblačnost sa Jadrana usloviće u toku sedmice veliku količinu padavina, pre svega na području BiH i Crne Gore.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 15. JANUAR: Ujutru magla, tokom dana pretežno sunčano i toplije

– Najviše kiše u Crnoj Gori će pasti u utorak i sredu, kada se očekuje od 100 – 150 l/m2, lokalno i više. Ova zona sa obilnom kišom svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije, kao i jugozapadnu Srbiju (južno od linije Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar prema granici sa Crnom Gorom) i na tom području usloviti preko 40 l/m2, za 24 sata – rekao je profesor Nikolić.

On je takođe dodao da je dodatna nepovoljnost ta što padavine u Crnoj Gori neće prestati sve do nedelje (22. 01.), što će predstavljati dodatni pritisak na vodotoke koji dolaze sa tog područja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– U prvom delu sedmice (16 – 19. 01.), usled priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, u većini predela će padati kiša, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama iznad 1500 – 1600 m. Sa padom temperature, u petak i narednog vikenda (20 – 22. 01.) kiša će preći u sneg u većini krajeva, a snežni pokrivač će se prvo formirati u jugozapadnoj, zapadnoj i severozapadnoj Srbiji – dodao je on.

– Situacija je u daljem praćenju i na dnevnom nivou ćemo izdavati najnovija meteorološka upozorenja na količinu padavina, a krajem sedmice i na pojavu snega – piše u objavi profesora Nikolića.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter