Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 13:27
0

RIO SAVA DA UKLONI OTKUPLJENE KUĆE! Loznička udruženja traže rušenje prodatih kuća

Predstavnici udruženja „Ne damo Jadar“ i „Opstanak u dolini Jadra“ zatražili su od preduzeca Rio Sava da kuće iz sela Brezjak i Gornje Nedeljice, koju su otkupljene pre nego što je projekat obustavljen, uklone, jer su pretnja za bezbednost meštana.

RIO TINTO NE ODUSTAJE OD JADRA Razumemo zabrinutost lokalne zajednice ali to je SAVRŠEN PROJEKAT!

Njihovi predstavnici održali su sastanak sa celnicima grada Loznica, gde je im je obecano da ce se izaci u susret njihovim zahtevima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Informisali smo ih da je Odeljenje za planiranje i izgradnju grada Loznica do sada donelo 45 rešenja za uklanjanje tih objekata. Rešenja su doneta 10. i 18. avgusta nakon što je kompletirana neophodna dokumentacija. Takode, upoznali smo ih sa cinjenicom da je ispred grada Loznica formirana radna grupa koja ima zadatak da u okviru svoje nadležnosti kontroliše situaciju na terenu, jer nam je bezbednost gradana na prvom mestu – kaže Dejan Stalovic, gradski menadžer grada Loznice.

On dodaje da se u toj radnoj grupi nalazi i nacelnik gradske uprave, glavni urbanista, predstavnici komunalne milicije, lokalne inspekcije, nacelnik Odeljenja za planiranje i izgradnju i gradski menadžer kao koordinator tih aktivnosti. 

Ovu inicijativu Loznicka udruženja podnela su Rio Savi još u februaru, jer, kako isticu, zabrinuti su za bezbednost ali i izgled svog sela.
 
– Naša inicijativa je bila da se ti objekti poruše jer su ruglo u selu i postojala je mogucnost urušavanja jer ima dece koja se igraju u selu ali i bunara koji su nezašticeni. Podneli smo zahtev Rio Savi u februaru, a oni su izašli u susret i odgovorili. Nisu mogli da dobiju adekvatne dozvole da bi krenuli u rušenje objekata. U ponedeljak sam dobio poziv od gardonaclenika za sastanak na kom su bili i predstavnici drugih udruženja i grupa gradana i dobili smo uverenje da su oni izdali 37 dozvola za rušenje objekata, plus još za nekih 17, te da uskoro treba da krene inicijativa za rušenje tih objekata – kaže Petar Filipovic, predsednik Udruženja „Opstanak u dolini Jadra“.

Rušenje bi, kako je za rekao menadžer Stalovic, trebalo da bude pocetkom oktobra.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter