Izvor: Alo.rs
25.08.2020 u 07:23
0

RODITELJI – ALARM: Vremena do POČETKA ŠKOLSKE GODINE je SVE MANJE, ovo su DETALJNA UPUTSTVA!

Dani se odbrojavaju, roditelji slave, a deca pate…

Škola i prvi septembar su na vratima, a do tada, roditelji bi trebalo da znaju neke stvari pre nego što mališani stave rančeve na leđa.

I dalje nije najjasnije kako će tačno izgledati nastava, ali, evo nekih smernica.

ILI ILI

Roditelji đaka će moći da biraju da li će im deca ostati u kući ili će ići u školu. Oni koji ostanu kod kuće, moraće da dođu kada odgovaraju.

– AKO SE POJAVI INFEKCIJA

Nema mnogo rasprave, svi onlajn, a posebno ako se pojavi u više škola.

– FIZIČKO?

Dosta teorije, dosta individualnog vežbanja i edukacije o koronavirusu, bez kontaktnog sporta / nadmetanja.

– ODELJENJE U DVE UČIONICE

Maksimalno dozvoljeno će biti 15 dece u učionici.

– ČASOVI 30 MINUTA

Ovo je definitivno jedna od stvari koju će deca obožavati. Oni koji su iskusili skraćene časove, a da se sećaju kako je, znaju da ovo ume i te kako da olakša život.

– BEZ PROMENE UČIONICA

Logično, kako se potencijalni virusi ne bi širili. Đaci će biti na istom mestu, bez menjanja kabineta.

– JEDNA NEDELJA U ŠKOLI, JEDNA OD KUĆE

Stariji osnovci i srednjoškolci će biti u cik-cak sistemu, što znači da će dva razreda jedne nedelje ići u školu, a druga dva naredne nedelje. U Osnovnim školama se ovo odnosi na period od petog do osmog.

– MASKE

Đaci će obavezno morati da nose maske, a kontrola će biti na ulazu. Sa njima će ići sve do klupe gde mogu da ih skinu, ali pri svakom ustajanju ili odgovaranju, moraće da ih stave na lice.

– DEZINFEKCIJA

Na ulazu dezinfekcija ruku, distanca… Oni koji iz nekog razloga ne nose maske, imaće vizire, rukavice nisu pod moranjem.

– AKO JE NEKO ZARAŽEN?

Dete odmah ide u posebnu sobu za izolaciju, ako je pozitivan, a nastava će se normalno nastaviti ako se utvrdi da su deca poštovala sve mere.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter