Izvor: Kurir.rs
10.05.2023 u 12:29
2

NAKON STRAVIČNE TRAGEDIJE: Sedam zahteva roditelja VII-2 OŠ „Vladislav Ribnikar“

Roditelji odeljenja VII/2 OŠ „Vladislav Ribnikar“, najteže pogođenog tragedijom u toj beogradskoj školi 3. maja, izneli su sedam zahteva koje je Savet roditelja u potpunosti podržao, izjavio je danas predsednik roditeljskog saveta u toj školi Igor Đorđević.

ODLAŽE SE KOMEMORACIJA TRAGIČNO NASTRADALIMA U ŠKOLI „VLADISLAV RIBNIKAR“

Đorđević je preneo sedam zahteva roditelja, od kojih je prvi da je „potrebna rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teće istraga, u kojoj je fazi, jer roditelji moraju to da znaju“. Drugi zahtev je da se „roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom (K.K. osumnjičenim za ubistva) i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi“, naveo je Đorđević.

Roditelji, zatim, traže „tim eksternih psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 odeljenja bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti“.

„Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu“, navodi se kao četvrti zahtev roditelja. Oni su takođe predložili „kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine“, rekao je Đorđević prenoseći peti zahtev. Kao šesto, naveli su da pružaju „svu podršku kompletnom nastavničkom kadru“, a traže i da se „utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima dece iz VII-2 odeljenja, koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece i da isti za taj postupak budu sankcionisani u skladu sa zakonom“, rekao je Đorđević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NAKON STRAVIČNE TRAGEDIJE: Sedam zahteva roditelja VII-2 OŠ „Vladislav Ribnikar“”

  1. Unapred mi je žao roditelja povodom njihovog „prvog“ zahteva da je „potrebna rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo…“ jer država ni po koju cenu neće dozvoliti da puna istina izbije na svetlost dana.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter