Izvor:
27.06.2019 u 07:30
0

SEVERNA KOREJA: Južna Koreja mora da prestane da pokušava da posreduje između Pjongjanga i Vašingtona!

Severna Koreja saopštila je danas da Južna Koreja mora da prestane da pokušava da posreduje između Pjongjanga i Vašingtona.

Kako prenosi AP, to saopštenje je očigledno nastavak izražavanja nezadovoljstva Pjongjanga Seulom i Vašingtonom zbog zastoja u nuklearnim pregovorima.

Agencija navodi da nema znakova da bi Severna Koreja mogla da napusti pregovore, s obzirom na to da Kancelarija za odnose između dve Koreje i dalje radi i da Pjongjang i dalje govori o dobrim odnosima svog lidera Kim Džong Una sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Novo saopštenje je izdato dva dana pre Trampove posete Južnoj Koreji.

SAD i Severna Koreja nisu održavale sastanke od kako je propao samit dvojice lidera u Hanoju u februaru.

To nije bio udarac samo za Vašington i Pjongjang, već i za predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina, koji je pokušavao da pomogne dvema zemljama da pronađu dilpomatsko rešenje za nuklearnu krizu.

Nada da će pregovori biti obnovlejni ipak se rodila nakon što su Tramp i Kim razmenili lična pisma.

Mun je ove nedelje izjavio da zvaničnici SAD i Severne Koreje održavaju "razgovore iza kulisa" u pokušaju da pripreme samit Trampa i Kima.

Mun je naveo i da su u toku razgovori između dve Koreje kroz "različite kanale", koje nije imenovao.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter