Izvor: Tanjug
22.03.2023 u 20:23
0

MALI SUTRA SA MISIJOM MMF: Razgovori o stend-baj aranžmanu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali predvodiće sutra delegaciju koja će se sastati sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kako bi razgovarali o stand-by aranžmanu koji je Srbija dogovorila sa tom organizacijom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, to će biti prva revizija aranžmana, koji će trajati ukupno 24 meseca.

VUČEVIĆ U SLOVENIJI: Ministar obišao 132. gorski puk Slovenske vojske

Misija će boraviti u Beogradu do 4. aprila, a predvodiće je šef misije MMF-a za Srbiju Donal Mekgetigen.

Predviđeno je da delegacija MMF-a sa predstavnicima Srbije održi niz sastanaka o rezultatima i budućim aktivnostima koje će biti sprovedene u okviru tog aranžmana.

-Tokom Misije nas očekuju razgovori o stand-by aranžmanu koji smo dogovorili sa MMF-om, a koji je vredan oko 2,4 milijarde evra. Sa predstavnicima MMF-a razgovaraćemo o fiskalnoj poziciji naše zemlje i makroekonomskoj stabilnosti, fiskalnim izgledima za ovu godinu, strukturnim reformama sa kojima nastavljamo- napisao je Mali ranije na svom Instagram profilu.

Naveo je da Srbija sa MMF-om ima odličnu saradnju i da veoma ceni njihovu podršku u očuvanju postignutih rezultata, kao i da MMF pruža pomoć Srbiji da što lakše prođe kroz „ovaj za ceo svet veoma turbulentan period“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter