Izvor: Kurir.rs
23.05.2023 u 08:46
0

SLAVIMO SVETOG APOSTOLA SIMONA: Vernici bi danas trebalo da izgovore ovu MOLITVU

Pravoslavni vernici sutra slave Svetog apostola Simona Zilota, jednog od 12 velikih apostola. Rodom je bio iz Kane Galilejske. Na svadbu mu dođe Gospod Isus sa Materom i s učenicima. Kada nestade vina Gospod pretvori vodu u vino. Videvši ovo čudo, Simon mladoženja ostavi kuću, i roditelje i nevestu, pa pođe za Hristom.

NEVEROVATNA GUŽVA NA PUTEVIMA! Praznik počeo sa nervozom – svi beže iz Beograda na 4 dana! (FOTO)

Zilot znači revnitelj. A Revniteljem Simon je nazvan zbog svoje velike i ognjene revnosti prema Spasitelju i Njegovom Jevanđelju. Po prijemu Svetoga Duha Simon je otišao na propoved Jevanđelja u Mavritaniju u Africi.

Pošto je uspeo da mnoge obrati veri Hristovoj, bude namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod, koji mu je pripremio venac slave u carstvu besmrtnom.

Za oproštaj grehova, na današnji dan izgovorite ovu molitvu:

„Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter