Izvor: Novosti
26.02.2023 u 10:29
0

RHMZ UPOZORAVA: SNEG NEĆE PRESTATI! Stiže nam i LEDENA KIŠA!

Sneg je ponovo stigao u Srbiju, a Republički hidrometeorološki zavod je na svom sajtu objavio vremensku prognozu i upozorenje zbog snežnih padavina.

Navode da se u nedelju očekuje veća količina padavina u Podrinju i na jugozapadu Srbije, od 30 do 40 mm za 24 sata.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 26. FEBRUAR: Hladnije i oblačno, sa vlažnim snegom

U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Na slivovima Jadra, Kolubare, Jasenice i Kubršnice sa pritokama tokom 26. i 27. februara vodostaji će biti u većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima moguća su lokalna izlivanja, upozorava RHMZ.

Tokom prepodneva oblačno sa snegom i hladno, u Banatu i centralnoj Srbiji kišom i susnežicom. Na području Beograda ujutru slab sneg, a tokom dana i kiša i susnežica. Na jugu i jugoistoku Srbije pre podne malo i umereno oblačno, suvo i toplo.

Najniža temperatura oko nule, a najviša dva stepena u zapadnoj Srbiji. Na jugu i jugoistoku temperatura od devet do 19.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter