Izvor: BSC Happy
08.02.2023 u 15:49
1

SPASILAČKI TIMOVI MUP-A SRBIJE TRAGAĆE ZA NESTALIMA U ODABASI: „Daćemo maksimum da pomognemo turskom narodu“ (FOTO)

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika koje je MUP Srbije poslao Tursku biće angažovani u Odabasi kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 pripadnika koje je MUP Srbije poslao Tursku biće angažovani u Odabasi kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu koji je pogodio tu zemlju.

Vođa Specijalističkog tima Davor Vidović saopštio je da je na pripremnom sastanku sa predstavnicima turske službe za vanredne situacije odlučeno da srpski timovi u saradnji sa italijanskim spasilačkim timom budu angažovani u operaciji traganja i spasavanja nestalih u Odabasi, navodi se na zvaničnom Instagram nalogu MUP-a Srbije.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina MUP-a Srbije krenuli su večeras ka Turskoj! (FOTO)

Vidović navodi da će Specijalistički tim na terenu raditi pod punom opremom i da će za preživalima tragati uz pomoć posebno obučenog spasilačkog psa.

Istakao je da će svi članovi tima dati svoj maksimum kako bi pomogli turskom narodu.

Vidović je naveo da su po nalogu predsednika Republike Aleksandra Vučića pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah krenuli na put da pomognu prijateljima u Turskoj.

Dodao je da se u Turskoj trenutno nalazi 27 pripadnika specijalističkih timova i naglasio da je juče MUP uputio još 18 naših pripadnika sa svom logističkom podrškom i vatrogasnim kamionima, koji se očekuju u toku dana, tako da će ukupno 45 vatrogasaca-spasilaca iz Srbije sa svom spasilačkom i opremom za pretragu terena biti na raspolaganju turskoj službi za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Uz ova dva tima upućeno je i 18 vatrogasaca-spasilaca sa navalnim vatrogasnim vozilom, kao i četiri kombi i četiri terenska vozila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPASILAČKI TIMOVI MUP-A SRBIJE TRAGAĆE ZA NESTALIMA U ODABASI: „Daćemo maksimum da pomognemo turskom narodu“ (FOTO)”

  1. Hajmo da posložimo stvari u vezi zemljotresa u Turskoj!
    -Katastrofalan zemljotres u Turskoj i Siriji. Hiljade poginulih. Par dana pre zemljotresa SAD i druge zapadne zemlje zatvorile mnoga svoja diplomatska predstavništva u Turskoj zbog „ugroženosti od terorističkih napada“.

    – Izvesni Frank Hoogerbeets na Tviteru dva dana pre zemljetresa NAJAVLJUJE udar „zemljotresa“ a turski seizmolozi ostali nemi?

    – Zemljotres pogadja mesto u Turskoj i Siriji gde su Kurdi ogromna većina…pri tome Siriju niko ne prikazuje..

    – Zemljotres ubija sestru od premijera Sirije.

    – Zemljotres se dešava samo nekoliko dana nakon izjave Erdogena da ce turska izaći iz NATO i podržati Rusiju.

    – Samo nekoliko dan pre zemljotresa je u Bosfor uplovio američki ratni brod sa 500 vojnika. Poređenja radi, u Istanbulu je ’99 bio razoran zemljotres koji je odneo 15 hiljada života i tada je američki ratni brod bio tamo…

    – Posle razaranja „Severnog toka“ 1 i 2, gasovod „Turski tok“ ostao je poslednja nada Evrope da će, preko potrebni, ruski gas stići do evropskih zemalja…e pa „zemljotres je upravo ugasio i tu poslednju nadu EU!

    -U vreme najjačeg zemljotresa nad epicentralnim područjem snimljan
    čudna svetlost nepoznatog porekla. Da li postoji mogućnost da je zemljotres ciljano izazvan upotrebom neke vrste seizmičkog oružja? Teorija zavere ili realna mogućnost?

    – Podsećam na sve češće priče da je zemljotres, koji je uništio Fukušimu, izazvan seizmičkim oružjem. Stručnjaci tvrde da je katastrofa u Fukušimi za 15 godina usporila, ili unazadila, ekonomski razvoj Japana. Time je smanjila i njegovu konkurentsku moć na svetskom tržištu. Da li je teorija zavere ili smo zaista stigli do takvog nivoa ljudskih mogućnosti da nekoliko budala u trenutku može uništiti,ako ne celu planetu, a ono cele regione ili čak kontinente. Svet se plaši nuklearnog oružja. Nije isključeno da postoji nešto još strašnije. Zamislite da neko aktivira jedan od dva poznata supervulkan, Jelouston ili Tobu. To bi bio kraj planete Zemlje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter