Izvor: Kurir.rs
29.05.2023 u 09:34
0

SPREMITE SE ZA POTOP: U naredna dva sata očekuje se u ovom delu, stižu PLJUSKOVI S GRMLJAVINOM

Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna biti od 21 do 25 stepeni, praćena slabim umerenim vetrom, severnim, dok će u zoni pljuskova kratkotrajno duvati i jak olujni vetar.

Srbiju danas očekuje nestabilno vreme, praćeno pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 29. MAJ: Danas nestabilno, mestimično kiša i pljuskovi, lokalno nepogode sa gradom

Što se tiče Beograda, vreme će u prestonici biti promenljivo i nestabilno, a posle podne se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 23 stepena

RHMZ je saopštio da se u naredna dva sata takođe na severu zemlje očekuje kratkotrajna kiša u pojedinim delovima.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije tokom jutra je izdao upozorenje na vremenske nepogode najavljujući moguće jake pljuskove širom Srbije.

Pored ovoga, RHMZ je takođe napomenuo da vodotokovi reka prete izlivanjem na pojedinim lokacijama.

U saopštenju se navodi da će se na Dunavu kod Novog Sada i Smedereva, kao i na Savi kod Šapca vodostaji narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Vodostaj će biti u porastu na gornjem toku Zapadne Morave.

– U Srbiji se do 1. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom. Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, piše u upozorenju meteorologa RHMZ – saopštio je RHMZ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter