Izvor: Kurir.rs
07.06.2023 u 11:21
0

SRBI NASTAVLJAJU PROTEST NA SEVERU KIM: Okupili se u Zvečanu i Leposaviću (VIDEO)

Srbi i danas nastavljaju miran protest ispred zgrada opštine Zvečan, a okupili su se i u Leposaviću.

Od upada specijalnih jedinica policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 13 dana, a danas je 10. dan protesta meštana Zvečana koji žele da se specijalne jedinice povuku sa severa KiM i da se radnicima opštine omogući nesmetan povratak na njihova radna mesta.

Građani zahtevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića.

Radnici ove opštine su se i jutros potpisali u evidenciju rada. Specijalne jedinice kosovske policije se i dalje nalaze unutar opštinske zgrade, dok su vojnici Kfora raspoređeni ispred.

Srbi i pripadnici Kfora u Leposaviću odmerili snage u nadvlačenju konopca (FOTO/VIDEO)

Okupljanje i u Leposaviću

Meštani Leposavića i danas su nastavili miran protest. Oni zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa severa, dok se novopostavljeni Kurtijev gradonačelnik Ljuljzim Hetemi nalazi u opštinskoj zgradi koju nije napuštao od prošlog ponedeljka.

Na platou ispred opštine u obruču bodljikave žice jutros su vojnici italijanskog Kfora uz brojna vozila i vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Meštani Leposavića i danas će sportskim aktivnostima poslati poruku da žele mir i normalan život.

Na redu je danas takmičenje u odbojci u okviru performansa „Radničke sportske igre 2023.“

Srbi dežuraju ispred zgrade danonoćno i oni su proteklih dana kroz igru, pesmu i sportskim aktivnostima slali poruku da žele mir i da neće odustati od svojih zahteva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter