Izvor: Novosti
02.04.2022 u 19:57
0

ŠTA NAM STIŽE POSLE OLUJE? Meteorolog objavio detaljnu prognozu vremena

Meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu objavio vremensku prognozu za naredne dane.

Razvedravanje i slabljenje vetra koja se očekuje danas krajem dana donosi visok rizik od pojave jutarnjeg mraza u ponedeljak koji bi pri tlu mogao biti i oko -2 stepena Celzijusa, a lokalno, posebno u planinskim kotlinama i oko -7 stepeni Celzijusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– To su vrednosti koje, nažalost, vrlo lako mogu naneti veliku štetu cvetnicama – napisao je Čubrilo.

Njegova vremenska prognoza predviđa otopljenje u sledećoj nedelji, i on smatra da će već u sredu posle svežeg jutra bez mraza dnevni maksimum biti do +18 stepeni.

– Modeli se ne slažu oko rešenja za period između 6. i 9. aprila. GFS i njegovi ansamble članovi imaju signal za prolazno ali jače pogoršanje, kišu, planinski sneg i zahlađenje, dok ECMWF i njegovi članovi imaju samo prolazno naoblačenje bez padavina i zahlađenja.

Oba modela kao i dugoročni prognostički materijal sugerišu da je posle 9. aprila izgledno prvo, konkretnije, otopljenje uz maksimume koji bi mogli biti i oko +25 stepeni Celzijusa, dok bi posle 13. moglo biti vrlo nestabilno uz grmljavinske pljuskove, ističe meteorolog.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter