Izvor:
04.06.2019 u 13:56
0

STANOVNICI PARIZA U STRAHU: Testovi krvi zbog mogućeg zagađenja olovom u Notr Damu!

Pariska zdravstvena agencija preporučuje da trudnice i deca ispod sedam godina koji žive u blizini katedrale Notr Dam, testiraju krv zbog požara koji je kako navode, možda pruzrokovao zagađenje olovom.

U požaru koji se dogodio15. aprila tone otrovnog olova iz spaljenog krova katedrale završile su u vazduhu, a u blizini katedrale nadležne službe identifkovale su dete sa povišenim nivoom olova u krvi.

Olovo se kasnije spustilo na zemlju u vidu prašine, zbog čega je u uzorcima okolnog zemljišta detektovano njegovo visoko prisustvo.

Pariske vlasti počele su sa čišćenjem olovne prašine u preostalim delovima predvorja Notr Dama, ali agencija prenosi da ne postoji rizik po kvalitet vazduha.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter