Izvor: ministarstvo odbrane
27.08.2021 u 16:45
0

Stefanović čestitao: VOJSKA SRBIJE JAČA ZA 93 PODOFICIRA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas svečanosti povodom prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira i proizvođenja u čin vodnika 93 polaznika 17. klase Osnovnog kursa za podoficire u kasarni „Banjica 2“.

Čestitajući im prvi podoficirski čin, Stefanović je istakao da su se opredelili da život, ne samo karijere, provedu u jednoj od najčasnijih institucija naše zemlje.   

VAŽNO: 

Siniša Mali: POVEĆAVA SE NEOPOREZIVI DEO ZARADE!

KORONA PRESEK: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

UŽAS NA ČUKARICI: Muškarac POGINUO u teškoj saobraćajnoj nesreći!

Kako je rekao, vojska i sve ono što čini život vojnika nisu novina za najmlađe podoficire, s obzirom da su do sada bili u njoj u svojstvu profesionalnih vojnika.

– Vi već znate šta to znači, znate kakva odricanja to nosi, znaju i vaše porodice koliko ste morali da radite da biste dospeli do ovih činova. I za vas to nije novo, ali novo je to što danas dobijate komandu nad ljudima. To jeste ogromno breme odgovornosti, kao i težina opterećenje čina – od vodnika, do generala, u različitom stepenu, ali je to nešto i što vas čini važnim u sistemu Vojske Srbije i nešto zbog čega ste posebni. Vi ste odabrani, vi ste ti koji su najbolji od onih koje smo imali, kojima je poverena ta teška, ali lepa i ozbiljna dužnost. I zato vas molim da budete takvi kako ta dužnost zahteva ozbiljni, posvećeni i da pokažete da volite svoju Srbiju uvek i na prvom mestu – poručio je ministar Stefanović podoficirima.

On je istakao da se se naša zemlja trudi da poboljša položaj pripadnika naše vojske.

-I nije to uvek samo plata, iako ćemo se truditi da ponovo dobijete povećanja plata. Razgovarao sam sa predsednikom Vučićem mnogo puta o tome i razumemo da samo zadovoljan vojnik znači jaku vojsku, a samo jaka vojska znači jaku Srbiju. Trudićemo se da imate i dobru opremu, da imate dobru i kvalitetnu uniformu, da i vi i vaše porodice budete zadovoljni zato što vidite da vaša država brine o vama i da je svake godine bolje nego one prethodne– rekao je ministar Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: 

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: U Beogradu ubedljivo najviše zaraženih – evo kakva je situacija u ostalim mestima

MINISTAR KRKOBABIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Puna podrška predsednika da svi dobiju krov nad glavom i da naselimo nenaseljene predele!

ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Paradoksalno je da Todosijević bude osuđen zato što je rekao istinu o Račku!

Prema njegovim rečima, koliko god neki ljudi potcenjivali Vojsku Srbije, danas svako razume da je ona ključni faktor odvraćanja svakoga ko pomisli da može da ugrozi našu otadžbinu.

– Danas je naša vojska jedna od najmoćnijih u regionu, ne samo zbog opremljenosti, već i zbog ljudi. Oni su ključna stvar za svaku vojsku – njeno srce. Ponosan sam na naše ljude koji su uvek spremni da se bore za svoju zemlju i da budu uz svoj narod – poručio je ministar Stefanović.

Nakon čitanja naredbi o unapređenju u čin vodnika, ministar Stefanović je uručio  nagrade trojici najboljih u rangu te klase – vodnicima Filipu Đuraškoviću, Stefanu Miladinoviću i Vladislavu Peroviću.

U ime polaznika 17. klase, okupljenima se obratio najbolji u rangu vodnik Filip Đurašković, koji je istakao da su se danas njegovi, kao i snovi njegovih kolega, ostvarili.

– Zajedničkim trudom, zalaganjem, ogromnom željom za usvajanjem novih znanja i sticanjem novih veština, savladali smo različite selekcije, testiranja i ispite, da bi smo mogli danas ovde da časno i podignute glave budemo pred vama – naglasio je vodnik Đurašković.

Prema njegovim rečima, današnja svečanost za njih nije samo promocija, već željno preuzimanje odgovornosti da se u svom daljem radu usavršavaju.

Svečanosti su prisustvovali članovi Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter