Izvor: HappyBSC
06.07.2020 u 15:16
0

Stidenti OSTAJU u domovima! NOVI ispitni ROK u avgustu za SVE!

Studenti ostaju u domovina, dogovoreno je danas na sastanku ministra prosvete Mladena Šarčevića i predstavnika akademaca koji stanuju u studentskim dovomima.

Studenti su u razgovoru sa ministrom izneli četiri zahteva, a jedan se odnosio na dodatni ispitni rok za sve studente u avgustu, kao i da se omogući posebno dodatni rok za studente koji su propustili ispite, jer su bili zaraženi virusom korona.

Ministar Šarčević je posle sastanka rekao novinarima da je Ministarstvo podržalo zahtev o dodatnim rokovima i da će tu preporuku uputiti Konusu, te da se očekuje da će to biti prihvaćeno.

SVE O KORONI

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

PLJUŠTE KAZNE! Radojičić o kontroli noćnih klubova

POTRESNA ISPOVEST NADE VULIĆ: Korona mi uzela muža, umalo da nam decu ostanu siročad!

OD DANAS OBAVEZNO NOŠENJE MASKE U JAVNOM PREVOZU: Kazna za one koji ne poštuju odluku

KORONA UZIMA MAHA: Grčka zatvorila granice za građane Srbije

Studenti su tražili da menze i restorani u studentskim domovima rade do 20. jula, a da od 20. do 28. jula rade dežurne menze i da cena obroka bude ““budžetska““.

Takođe, jedan od zahteva je i da se studentima omogući da u avgustu plaćaju benecifiranu cenu stanarine, umesto ekonomske, koju inače plaćaju u tom mesecu.

Šarčević je rekao da je to ““tehničko pitanje““ i će ti zahtevi biti razmotreni kada se napravi finansijska procena i kada se utvrdi da li ima dovoljno novca u budžetu.

Kako je naveo, treba izračunati koliko bi studenata ostalo u domovima , odnosno da li Ministarstvo ima sredstava ili ćemo uputiti zahtev Vladi Srbije.

– Došli smo do razumnog dogovora da studentski domovi ne prekidaju rad, tj. da studenti mogu samovoljno da odu kući kada završe sa obavezama, a oni koji imaju obaveze da ostanu- rekao je Šarčević.

Dodao je da će se proceniti da li je reč o 10, 15 ili 20 odsto studenata zbog obračuna cene doma u tom periodu i cene ishrane u menzama.

On je naveo da je problem nastao zbog nesporazuma oko broja zaraženih studenata u domovima i van domova, ali da je Ministarstvo obavestilo vrh države i druge nadležene institucije da je situacija pod kontrolom i da studenti mogu imaju da uspešno završe junsko-julski rok.

Na pitanje na koji način će biti obezbeđeni epidemiološki uslovi za ostanak studenata u domovima, Šarčević je kazao da je Ministarstvo danas obavestilo Krizni štab da su kapaciteti učeničkog doma ““Stevan Čolović““ za izolaciju studenata pozitivnih na korona virus nedovoljni i da je učenički dom ““Jelica Milovanović““, koji je u neposrednoj blizini Studentske poliklinike, spreman da primi zaražene akademce.

Student Ðorđe Nikolić, stanar doma ““4. april““ kazao je da je dogovoreno da svi restorani u domovima rade do 20.jula, a da u periodu od 20. do 28.jula, kada se završava ispitni rok na pojedinim fakultetima, rade dežurne menze.

– Kada je reč o ceni obroka u menzama i ceni stanarine za avgust, Ministarstvo će u roku od dva dana utvrditi da li ti zahtevi mogu da se ispune. Nadamo se pozitivnom ishodu, a ako se to ne desi, tražićemo neka druga rešenja-, rekao je Nikolić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter