Izvor: Tanjug
02.04.2023 u 15:46
0

SUTRA HLADNO, OBLAČNO I KIŠNO! U ovim predelima Srbije moguć i sneg!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Srbiji biti oblačno sa kišom, na planinama sa snegom, a veća količina padavina očekuje se u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima, od 20 do 40 mm za 12 sati, ponegde i više.

RHMZ je izdao upozorenje u kom napominje da će u ponedeljak i utorak u planinskim predelima biti snega uz formiranje snežnog pokrivača visine od 20 do 50 centimetara.

BEOGRADSKO „TEČNO DRVO“ POSTALO SENZACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Reagovala i Ana Brnabić (FOTO)

U nižim predelima sneg i formiranje snežnog pokrivača očekuje se u ponedeljak krajem dana, tokom noći ka utorku, kao i u utorak tokom dana visine od 10 do 20 cm, osim na severozapadu Vojvodine i u Timočkoj Krajini.

Sutra se veća količina padavina očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 mm za 12 sati, lokalno i više.

Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, osim na severozapadu Vojvodine i u istočnoj Srbiji.

Očekuje se formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima do 10 cm, a u planinskim predelima od 10 do 30 cm.

Vetar umeren i jak, u Vojvodini povremeno i olujni severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 8 stepeni, a najviša u većini krajeva od 7 do 12 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.

Prema prognozi RHMZ, u Beogradu će sutra biti oblačno, vetrovito i hladno, ujutro i delom pre podne slaba kiša.

Tokom većeg dela dana suvo. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni.

Temperatura bez većeg kolebanja od 7 do 9 stepeni.

Krajem dana sa padom temperature kiša će preći u sneg, pa se tokom noći očekuje formiranje snežnog pokrivača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter