Izvor: Tanjug
22.01.2023 u 09:07
0

TAMARA VUČIĆ U IRANU: Učestvuje na „Prvom Međunarodnom kongresu uticajnih žena“

Cilj Kongresa, na kojem su učestvovale prve dame zemalja širom sveta, jeste da proširi razumevanje, interakciju i sinergiju uticajnih žena.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić boravi u Iranu, gde je, na poziv prve dame Irana Džamile Sadat Alam Elhadi, imala priliku da učestvuje na „Prvom Međunarodnom kongresu uticajnih žena“, ali i da se sastane sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisiem.

Cilj Kongresa, na kojem su pored Tamare Vučić učestvovale prve dame zemalja širom sveta, jeste da proširi razumevanje, interakciju i sinergiju uticajnih žena, i načini praktičan korak ka jačanju samopouzdanja i dostojanstva žena i njihove društvene kohezije.

Tamara Vučić je, na tom skupu održanom u petak, tokom obraćanja na Kongresu naglasila važnost i ulogu žena u izgradnji zajedničke i bolje budućnosti za sve i dodala da ona, kao i država Srbija u celini, nastoje da podrže dijalog u cilju prepoznavanje moći i kapaciteta žena.

DA ZAPOČENETE DA OSTVARUJETE I NAJSMELIJE SNOVE: Predsednik Vučić čestitao kinesku Novu godinu (FOTO)

Na skupu je citirala reči velikog srpskog pesnika i diplomate Jovana Dučića koji je jednom napisao – „Ženska nežnost, ta čudna sila koja je nevidljiva, ali svemoćna, živi u tim slabim stvorenjima, izbija iz njih u najrazličitijim oblicima, i stvara i rastvara živote i sudbine oko njih“.

Naš zadatak jeste, poručila je, da iskoristimo tu moć da gradimo, negujemo i stvaramo, da izgradimo dobra prijateljstva, negujemo razumevanje, želju za promenom.

Supruga predsednika Srbije zajedno sa ostalim prvim dama i učesnicama Kongresa sastala se i sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisiem i ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahianom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tom prilikom, Tamara Vučić je prenela pozdrave supruga, predsednika Srbije, lideru i narodu Irana.

Podsetivši da je Srbija mala, teritorijalno i po broju stanovnika, ali ponosna zemlja koja drži do svojih principa, supruga predsednika Vučića naglasila je važnost poštovanja tradicionalnih prijateljstava, kakvo je prijateljstvo sa Iranom, kao i poštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja članica UN.

U tom smislu, zahvalila je predsedniku i narodu Irana na čvrstom stavu i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i prenela spremnost Srbije za dalje razvijanje saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, poiljoprivrede, kulture, sporta i obrazovanja.

Gospođa Tamara Vučić otvoriće zvanično i Srpski kutak u Narodnoj biblioteci Irana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter