Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 11:20
0

TOTALNI PREOKRET: Ništa od prolećnih temepratura, za vikend se očekuje SNEG

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje.

Sutra će padati kiša, a veća količina, od 10 do 30 mm za 24 časa, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje.

VREMENSKA PROGNOZA ZA 24. FEBRUAR: Danas promenljivo, smena sunca i oblaka, temperatura od 13 do 17 stepeni!

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju se očekuje veća količina padavina na jugozapadu Srbije od 30 do 50 mm za 24 časa. U ostalim krajevima očekuju se padavine koje će biti na granici kiše i snega u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 centimetara vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje kiša.

Sutra će u Srbiji jutarnji temperatura biti od 2 stepena na jugoistoku do 12 stepeni u Beogradu, a dnevna od 8 stepeni na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije. Temperatura će uveče i tokom noći biti u osetnijem padu.

U Beogradu sutra naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Temperatura ujutro i pre podne od 12 do 14 stepeni, posle podne u osetnijem padu, pa će uveče kiša preći u vlažan sneg. Tokom noći u pojedinim delovima grada moguće je stvaranje snežnog pokrivača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter