Izvor: Tanjug
24.03.2023 u 14:04
0

„DECU VAM NEĆEMO OPROSTITI!“ U Gračanici služen pomen povodom godišnjice NATO bombardovanja (FOTO)

Prve bombe NATO alijanse, pale su u blizini aerodroma u mestu Slatina, nedaleko od Prištine na današnji dan pre 24. godine, a tim povodom ispred krsta u dvorištu Doma kulture u Gračanici, koji predstavlja spomen obeležje stradalima u NATO bombardovanju, služen je pomen stradalima.

Pomen su u prisustvu velikog broja građana,služili sveštenici Darko Marinković i Jovan Cvetković.

MILOSRDNI ANĐEO ILI PLEMENITI NAKOVANJ? Agresija i zločin NATO pakta!

Uz poziv da se bombardovanje nikada i nikome ne ponovi, Srbi okupljeni u Gračanici su poručili da će, bez obzira na geto u kome žive, ostati na svojim ognjištima, ali da nikada neće zaboraviti nepravdu koja im je učinjena.

-Pamćenja pokoljenja, sažeta su u ovaj sadašnji momenat kada na ove tužne godišnjice, ponosno i ćutke stojimo i sećamo se kako je to živeti u slobodi- rekla je direktorka Narodne biblioteke u Gračanici, Brankica Kostić i zapitala se „zar su i deca bila legitimni ciljevi bombardovanja“.

Decu vam nećemo oprostiti, poručila je Kostićeva.

Načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović podseća da se danas o odnosima Beograda i Prištine razgovara decenijima.

DA SE NE ZABORAVI: 24 godine od početka NATO bombardovanja na SRJ!!

-Da smo i tada razgovarali, kao i sada, ne bi stradala Milica Rakić, ne bi bilo proteranih Srba, ne bi znali kakav je život u enklavi, ne bi bilo zapaljenih svetinja, ubijenih i kidnapovanih Srba, Srbi i Albanci bi živeli zajedno, kao što su živeli i pre 99. godine, u Prištini, Gnjilanu, Peći, u Prizreni, u svim većim mestima -rekla je ona.

Po međunarodnim izvorima, više od polovine stradalih ljudi za vreme bombardovanja, poginulo je na Kosovu i Metohiji.

Albanci o tom danu nerado pričaju, ali javno smatraju da je to „početak njihovog oslobođenja“, dok se Srbi sa tugom i bolom sećaju početka bombardovanja, straha i neizvesnosti, izgubljenih članova porodice, prijatelja i rođaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter