Izvor: TANJUG
04.10.2022 u 16:21
0

U STUDENTSKOM CENTRU POČEO BESPLATNI KURS ZA KUVARE: Nakon položene obuke učesnici dobijaju sertifikat sa kojim će moći da rade u čitavoj zemlji

Jedinstvena obuka za kuvare u Studenskom centru na Novom Beogradu otvorena je danas, a svečanosti je prisustvovao ministar prosvete Branko Ružić koji je podsetio da je kroz proces prekvalifikacije u Srbiji u poslednje tri godine osposobljeno više od 36.000 ljudi.

Ružić je naveo da je inicijativa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja omogućila da se kroz obuke dokvalifikacije i prekvalifikacije opredele karijerni ciljevi mnogih koji žele da steknu neka nova znanja, veštine i kvalifikacije.

MINISTARSTVO PROSVETE DONELO ODLUKU MENJA SE MALA MATURA: Osmaci će polagati samo jedan predmet!  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U samom sistemu obrazovanja odraslih u prethodne tri godine kvalifikaciju je steklo skoro 36.000 osoba – 453 organizacije i institucije verifikovane su da se bave kvalifikacijama a ima ih 4.000 različitih„, rekao je Ružić.

Prema rečima Ružića, akreditovanim programima rešavaju se egzistencijalna pitanja onih koji žele da se prekvalifikuju, a ujedno on je veliki motiv za te ljude da se integrišu u sistem i da pored zarade i plate obezbede životne potrebe.

Prema rečima direktora Studenskog centra Gorana Minića, taj kurs je pokrenut kao rezulat povećane potrebe za kvalitetnim kruvarima.

Minić je za Tanjug rekao da će ta besplatna obuka trajati devet meseci i obuhvatiće više od 800 časova praktične i 177 teoretske nastave.

Dodao je da je interesovanje za kurs bilo neočekivano veliko, a da je komisija eminentnih stručnjaka izabrala 16 eksternih kandidata.

Svi oni će na kraju dobiti sertifikat stručno osposobljenog kuvara sa kojim će moći da rade u čitavoj zemlji, rekao je Minić i dodao da će svi zainteresovani na sajtu Studentskog centra moći da vide konkurs kada sledeći put bude organizovan kurs za kuvare, dekoratere.

Minić je dodao da je Studentski centar, gledano sa više aspekata relevantna ustanova, posebno imajući u vidu činjenicu da sprema najveći broj gotovih jela u celoj Srbiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter