Izvor: Kurir.rs
02.06.2020 u 11:40
0

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA APELUJE: Sprečimo da Vojvodina postane pustinja

Dobra vest je da će Vojvođanski front i Ujedinjena demokratska Srbija uvesti moratorijum na seču šuma u Vojvodini i to, ne samo u Nacionalnom parku Fruška gora i ostalim zaštićenim prirodnim rezervatima, nego na celoj teritoriji. Državna zemlja mora prestati da se izdaje podobnima i na njoj, gde god može treba posaditi mladice. Pokrajinski fond za šume upravo je i osnovan kako bi ovakve projekte sprovodio u delo, a ne da bi bio servis za pustošenje, već uveliko devastiranih šuma Vojvodine, saopšteno je iz UDS.

– Ukupna površina šuma i šumskog zemljišta u Vojvodini iznosi 175.136,05 hektara tj nešto više od 6% ukupne teritorije. Raspored šuma je izrazito nepovoljan jer se na šest skoncentrisanih površina – Fruška gora, Posavlje, Deliblatska peščara, Vršačka planina, Subotička peščara, uži pojas uz Tisu i Dunav, nalazi preko 90 odsto svih šuma Vojvodine, a preostalih 10 odsto je razbacano na prostoru površine od oko 2 miliona hektara – stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

EKSKLUZIVNI SNIMCI! AMERIČKA POLICIJA KRVNIČKI SE OBRAČUNAVA SA GRAĐANIMA! (VIDEO)

CRNA GORA OPET NA NOGAMA! BRANE SE SVETINJE, ponovo kreću LITIJE!

OHLADILO SE MORE U GRČKOJ Fenomen nezabeležen zadnjih 20 godina!

AMERIKA TONE U ANARHIJU! MASOVNE TUČE, PLJAČKE, UBISTVA – NEMOĆ NAJMOĆNIJE DRŽAVE SVETA! (VIDEO)

– Ukoliko se na vreme ne podignu zasadi, odnosno ne poveća šumovitost. Pokrajine sa sadašnjih 6 na 14 procenata, Vojvodini preti da postane prava pustinja! Pokrajinski fond za šume je na poslednjoj sednici Skupštine APV, u okviru rebalansa budžeta, opredelio 0, slovima – nula dinara za nove sadnice. To se ne sme dozvoliti – kaže se dalje.

Ujedinjena demokratska Srbija zna zašto su šume važne i želimo da sprečimo da Vojvodina postane pustinja. Nove šume – to nam treba, poručuju oni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter